dimarts, 14 d’abril del 2015

Bafausan

Estem a Bafausan, despres de molt buscar vàrem trobar un hotel mig decent i mig net.
Hem llogat un cotxe amb conductor i hem recorregut algunes xeferies de la zona. Es un privilegi encara poder veure aquesta mena de reis de poblets, alguns d ells intenten actualitzar-se i intenten ser a més l'alcalde del poble o aconseguir un càrreg polític.
Hem vist la xeferia de Bandjom la més bonica de totes. La sala del parlament es espectacular amb una alçada de 23 metres i el sostre de palla sostingut per columnes de fusta treballades. Tambè tenen un museu on guarden trons, ornaments, màscares....
El rei d aquesta xeferia sol tenir unes 50 dones, ja que hereda les del seu predecesor, menys la mare, i a mes n agafa de propies.
Abans de ser coronat ha de passar tres semanes en el bosc sagrat amb dues dones i per poder ser rei n ha de deixar com a mínim una d embarassada.
Ha estat be veure'n d altres no tan importants.
Aquesta zona a l'uest es completament diferent de la del nord, l'anomenen el graner del Camerun, es molt fèrtil, es molt verda i es veu més rica que la del nord.
El clima és molt més suau, cap casa conserva el teulat de palla, tots sòn de xapa ondulada. Alguns teulats són molt punxeguts, són els lloc on viu gent important. Molta gent vesteix occidental, algunes dones grans un vestit amb l'estampat africà.


   
 Davant de la xeferia

   
 Cases de gent important

    

 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada